De kära bögjävlarna släpper sig

Tomas, Stefan, Andy, Daniel, Roger och Petter har ju bloggen Bögjävlar där de med sedvanlig briljans och självupptagenhet sprider sitt bögjävelbudskap. Ikväll släpper de sig dessutom en bok med samma titel på Marie Laveau i Stockholm. En antologi. Vad händer egentligen med en kultur som assimileras? Varför påstås bögar gilla dålig musik? Har bögar sex eller är de bara gosiga och kramiga? Är bögkulturen verkligen trendsättande inom mode? – Det är några av frågorna som besvaras i Bögjävlar.

Jag är sååå spänd på boken och det ska bli kul att träffa dem alla igen. På den tiden det begav sig jobbade jag med flera av dem. Andra har jag aldrig lyckats begripa mig på. Men det är helt fantastiskt vad de lyckas åstadkomma i grupp: kanske det intressantaste offentliga samtalet om bögskapet i Sverige, nånsin. Mycket är nytt, andra teman har avhandlats tidigare fast i privata forum. Skillnaden är att nu kan alla njuta av dekadensen och subversiviteten.

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s