Sälkille vs Delfinbög

Delfinbögen är den hårlöse, vaxade, slimmade, brunbrände bögen vars kroppshud är slät och hal som på en delfin. Det är ”något” nedsättande och används bland annat av upphovsmännen till bögjävlar.

Jag vill slå ett slag för ett uttryck som två av mina kompisar, Rickard och Thomas, använder. Dessa båda herrar är ”ofta” ute i svängen bland annat i Berlin. Men även på stockholmska klubbar stryker de omkring i sin jakt på sälar. Ja, sälar. Eller snarare sälkillar.

Defintionen på sälkille är yngre (18-25) män med homosexuell inklanation som är naturligt hårlösa på överkroppen och allmänt nyfikna och söta. I alla fall om ni frågar R & T. Man skulle kunna anta att ett annat krav för en säl skulle vara ett tjockt lager späck och stort intag av sill men det är inte fallet faktiskt. Snarare tvärtom vad gäller underhudsfettet. Tänk Brent Corrigan, till vänster på bilden.

Lika som bär: Brent Corrigan och en säl

Hur som helst är sälkille lite sött som smeknamn. Härmed har jag introducerat ett seglivat mem i bögvärlden!

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

8 reaktioner till “Sälkille vs Delfinbög”

 1. Vi är ett gäng naturvetare som har hört talas om det här memet och vi vill bara säga att sälar har sträv hårlik päls och har utvecklats från björnlika […] förfäder under den sena oligocena epoken.

  MvH från oss på SIHZ

 2. Kära naturvetare på SIHZ
  Fascinerande!
  I sälkillarnas fall är det förstås tvärtom: de börjar som sälar men utvecklas med åren till björnar. Regression!

  puss

  [subkultur ”björn” = äldre homosexuell, hårig och rund farbror med smak för glada vänners lag och god mat]

 3. Och björnar, för att fortsätta med smeknamn, kallar sina yngre adepter (unga killar med skägg och hår men ännu utan en rejäl ölkagge) för UTTRAR. (engelska ”bear”, ”otter”)

 4. Nja. Otter har inget med ålder att göra. Bara storlek. Cub brukar man kalla de yngre. Wolf kallas de som är ännu smalare. Asiatiska björnar kallas för övrigt pandor. Skjut mig för att jag vet detta.

 5. Aha – man borde alltså döpa om Mr Gay Sweden till Mr Seal Sweden och kalla vinnaren för Moses (efter sälen i Saltkråkan)

 6. Nu gick det upp ett ljus för mig. Man tävlar inte alls om Mr Gay Sweden numera utan det är Mr Seal Sweden och vinnaren kallas för Moses under nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s