Hysén knackade bög, nu Pridetalar han

Uppdatering: Så här var talet: recension

Antingen har jag eller Stockholm Pride blivit fullständigt galna. Årets invigningstalare på Stockholm pride är ingen mindre än… Glenn Hysén! Samme Hysén som misshandlade en bög på en toalett i Frankfurt år 2000. Jag citerar en Sylvesterartikel från 2001 som i sin tur citerar Expressen:

”Fotbollslegenden, numera sportkommentatorn Glenn Hysén misshandlade en homosexuell man svårt på flygplatsen i Frankfurt förra året, rapporterar Expressen. Mannen tafsade på Hysén inne på flygplatstoaletten, och enligt Hysén fick han ett knytnävsslag mitt i ansiktet så han flög in i ett toalettbås. På frågan om hur det gick för den homosexuelle mannen säger Glenn Hysén till Expressen:
– Jag gick ju inte in och kollade direkt [i båset där han låg, Sylvester anm.]. Men han rörde sig i alla fall.
Vidare säger fotbollsstjärnan att han anser att mannen måste vara helt sjuk. Efter det inträffade gick Hysén till en bar för att lugna ner sig. Vad som hände med mannen vet vi inte.”

QX har nyligen haft en ganska utmärkt artikelserie om hur svenska domstolar ser homosexuella närmanden som förmildrande omständighet vid grov misshandel och mord av homosexuella. Just samma ursäkt som Hysén gav i Expressen.

Vad fan är det som händer? Eller har jag missat någon avbön från herr Hysén? I vilket fall nämner inte Pride misshandeln med ett enda ord i sitt pressmeddelande. Vore inte det på sin plats?

Därför har inte Hysén på Pride att göra: förklaring för den tveksamme
Glenn får förstås tycka vad han vill om bögar och förmodligen är han inte överdrivet homofob eftersom han tackat ja. Men det här handlar om ett hedersuppdrag på en festival som ska uttrycka stolthet för alla homo- och bisexuella och då kan man ha lite högre krav. Vaddå, kanske du invänder, har man inte rätt att avvisa nån som tafsar på en? Självklart har man det, men tror du att Glenn Hysén hade givit ett knytnävsslag rakt i ansiktet på en aldrig så ful tjej som tafsade på honom, låt säga ute på krogen? Ens om hon tog honom på ballen? Förmodligen inte, va? Hade du, heterosexuelle man som läser detta, slagit en tjej på käften om hon tog på dig på ett oönskat sätt? Förmodligen inte, va? Varför ska i så fall en kille som kommer med en oönskad invit ha spö? Kan Glenn Hysén besvara den frågan, gärna från scenen under invigningsgalan? Det skulle jag vilja se.

Uppföljning: Mer om Glenn Hysén

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

17 reaktioner till “Hysén knackade bög, nu Pridetalar han”

 1. Vänta nu .. varför skulle det inte vara en förmildrande omständighet? Läs lagbok och besök domstol, lär er om hur en rättsapparat fungerar.

  Om jag väljer att ta en tjej på brösten mot hennes vilja och får en smäll, är hon manshatare då? Snälla änniska.. bruka allvar och sluta med dumheterna

 2. Gustaf: läs gärna artikelserien på QX.se. Den handlar om grovt övervåld – ibland med dödlig utgång – på grund av sånt som rätt oskyldiga flirtar.

  Min poäng är inte att Hysén skulle hata bögar. Men han har faktiskt inget som invigningstalare på Pride att göra. Punkt.

 3. Nu får ni ta och ge er,sexuellt ofredande är ofredande.
  Om ni inte tar avstånd från allt vidrigt beteende,oavsett vem som äcklar sig. Så får ni alldrig någon sympati eller färståelse.

 4. Till ”Robban”: sexuellt ofredande, ok. hur tycker du då, att jag (som bög) skall göra när någon annan bög börjar smeka min kuk (mot min vilja) när jag halvsovandes ligger på klipporna på Frescati? om jag handlade i Hysens anda, borde jag då ta denne ”sjuke” bög som fördristat sig att tafsa på mig, dunka hans huvud blodig på klippan där, sedan dra den medvetslösne bögen ner mot vattnet och dränka honom … för att han sexuellt ofredat mig? tycker du att det skall gå till på det viset?

 5. Lägg ner. Jag hade också slagit till den som tafsar. Oavsett kön, ras, namn eller planettillhörighet. Vem fan vill bli antastad på en offentlig toalett på en flygplats? Man måste ju försvara sig.

 6. Jack – du har missat poangen helt. Det handlar ju om att se den storre vilden av våldet mot bøgar i hela samhallet. ”Jonas Gardell skulle nog inte gøra så”. Fatta. Jonas Gardell ar alltsa den duktige bøgen. Bøgvarldens Bill Cosby. Jag spyr.
  Sen måste jag tillagga att det hela låter litet suspekt – bøgar som cruisar på toaletter brukar ju oftast få en liten flirt och sedan vanta på en invit att få tafsa. Den vrede som Glenn visar upp ar intressant. det ligger nagot mer i den liksom..

 7. Det var det värsta dravel jag läst. ”Hysén knackade bög”. Vet du ens vad som menas med det uttrycket? Hade du varit utsatt för ”knacka bög” på riktigt, hade du nog aldrig använt uttrycket på ett så slarvigt vis.

  För fan, karln blev sexuellt ofredad och reagerade med ilska, förmodligen mer än situationen krävde, men att kalla den reaktionen för att han ”knackade bög” är årets bottennapp.

  Skäms!

 8. Jag har inte för vana att slå folk på käften, så jag skulle troligen inte slå vederbörande heller, men en sak är säker, jag skulle absolut inte slå en kvninna på käften. Denna distinktion har inte med homofobi (sjuklig rädsla för homosar betyder det visst) att göra, utan med att jag är itutad sedan barnsben att man inte slår kvinnor. Det är tabu!

  Detta tror jag är något som merparten av svenska män instämmer i varför jäförelsen som valsat runt i pressen och div bloggar faller: ”Vad skulle du/han gjort om det var en kvinna?”

  Mvh
  Mattias

  Ps Jag är stolt över att jag gör skillnad på män och kvinnor i detta avseende, tyvärr är det alltför många män som inte gör det. Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s