Mer om Glenn Hysén

En snubbe som heter Robban skrev som en kommentar på förra inlägget så här:

Nu får ni ta och ge er,sexuellt ofredande är ofredande.
Om ni inte tar avstånd från allt vidrigt beteende,oavsett vem som äcklar sig. Så får ni alldrig någon sympati eller förståelse.

Okej Robban, jag tycker inte att killen som tog Hysén på kuken gjorde en fin grej direkt. Tvärtom är det lite patetiskt. Och det är ungefär det jag har att säga om den saken. Lika lite som du som kille kan ta ansvar för vad alla andra killar gör, t ex våldtar kvinnor, tar jag ansvar för vad alla andra bögar gör. Jag representerar ingen annan än mig själv och killen som blev nedslagen av Hysén representerar bara sig själv, i all sin snuskgubbighet. Men nu är det inte den killen som har blivit ombedd att stå på scen i en manifestation mot homofobi. Det är mannen som inte bara fredade sig utan som reagerade med ryggmärgen och misshandlade en människa som han sen lämnade på marken med motiveringen ”Han rörde sig i alla fall”. Det är, om jag nu ens behöver säga det, en jävla överreaktion. På exakt samma sätt har många andra inom sporten reagerat tidigare och det ledde bland annat till att en ishockeyspelare i Västerås blev brutalt ihjälslagen för ett antal år sedan. Hans ”brott” var att han var bög och hade flirtat med fel kille.

Nu kan jag inte bestämma vad Glenn Hysén ska tycka eller hur han ska reagera på oönskade inviter. Han får kort sagt tycka vad han vill för mig. Men det är rätt uppenbart att han inte ens nu reflekterar över sin överreaktion den där gången för sex år sedan. Aftonbladet frågade honom om saken igår kväll:
AB: -Det är ju lite av en helomvändning. För sex år sedan blev du fördömd av RFSL efter att ha slagit ner en man.
 Hysén:  – Den jäveln måste ha varit sjuk i huvudet, men alla homosexuella är ju inte sådana. Jag har inga problem med homosexuella, men man går ju inte fram och gör som han gjorde. Jag tror inte Jonas Gardell skulle gå fram och göra så där.

Det här påstår Hysén i citatet ovan (med mina kommentarer inom parantes)

  1. Killen fick skylla sig själv eftersom han närmade sig sexuellt. Han var en ”jävel” som var ”sjuk” i huvudet (Killen missbedömde Hyséns intresse tillbaka och gjorde ett misstag som är obehagligt men knappast livshotande. Hysén är en stadig och vältränad bit och löpte knappast någon risk att tvingas till något eller bli våldtagen. Hotet var endast mot Hyséns heterosexualitet och det var det som straffades -hårt)
  2. Hysén har inte gjort något fel (Hysén har begått ett brott: misshandel. Det ångrar han inte eftersom killen överträdde den oskrivna lagen om hetreomannens onärmbarhet – dvs sexuellt intresse från en annan man )

Här finns ingen reflektion över den egna reaktionen eller det egna handlandet. Inte tillstymmelse till insikt. Hysén är säkert en hyvens kille och han har gjort mycket för fotbollssverige men det räcker inte på en gala som ska manifestera mot homofobin i idrotten. Hysén är en del av problemet, inte av lösningen.

Vad som kunde bli jävligt intressant är förstås om Hysén genomgår den ”resa” som Prides ordförande pratar om i Aftonbladets artikel. Det hade också varit spännande om det faktiskt var därför Pride hade bokat honom. Men Prides ordförande visste inget om händelsen förrän Aftonbladet ringde henne. Vi har ett par veckor kvar till invigningen av Pride. Ska Hysén genomgå sin resa tills dess lär han märka att det är väldigt långt till Tantolunden.

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

2 reaktioner till “Mer om Glenn Hysén”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s