Straffad av Hysén ikväll?

Hyskan gosar

Uppdatering: Så här var talet: recension

Ikväll smäller det. Nej, jag tänkte inte kasta tomater på Glenn Hysén faktiskt. Det smäller i bildlik bemärkelse. Tantolundens grässlänter blir picknickplats för 2500 flator som inte vill betala inträde, Cissi sjunger sin Little Britain-sång, Alexander Bard känner sig som kung för en kväll igen, Calle Norlén pimplar rödvin backstage, Jon Voss går omkring och ler hela vägen till banken, ett oerhört antal regnbågssmycken krängs och hamnar sen underst i skämslådan på måndag, ett antal demonstrativt oglamourösa transdamer sitter i ett tält och stirrar rakt fram, Stureplanscentern glassar förvirrat i ett hörn. Kort sagt det är dags för prideparken igen!

Jag tänker i samförståndets anda ge Hyskan en chans. Jag ska våga applådera om hans tal är bra. Men jag kommer att bua om han är dålig och uppmanar alla andra att göra samma sak. Ikväll har han chansen att visa vad han går för. Att hålla sitt försvarstal. Vill höra hans åsikt som han förstås har rätt till. Blir det bara grodor av typen ”men vi skämtar ju om lytta också” hoppas jag att vi vågar visa vårt missnöje.

Kom bara ihåg att lämna pissoaren om Hyskan visar sig och halar fram schnalen. Eller var beredd på att bli straffad!

Noterar att igår på fotbollsmatchen fick Hyskan inte in den alls. Kanske var det därför folk jublade?

PS. Det är intressant att läsa Svenskan idag där en ”evangelisk” företrädare propagerar mot hatbrottslagstiftningen. Författaren till artikeln jobbar på Livets ords tidning Världen idag. En tidning som själva ligger på gränsen till just hets mot folkgrupp (homosexuella) så gott som varje vecka. För dem vore det förstås praktiskt om de fick skriva vilka lögner som helst om homosexuella. Men samma tidning är också väldigt snabb att hävda ”hets mot kristna” i olika sammanhang – enligt exakt samma logik som hetslagstifningen är uppbyggd kring. Nåt är lurt.

Tidigare inlägg av mig om Pride och Hysén:
Uppdatering: Så här var talet: recension

https://tornberg.wordpress.com/2007/07/11/hysen-knackade-bog-nu-pridetalar-han/
https://tornberg.wordpress.com/2007/07/12/mer-om-glenn-hysen/
https://tornberg.wordpress.com/2007/07/30/way-to-go-anders/
https://tornberg.wordpress.com/2007/07/31/vad-ar-stolthet-egentligen/

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

18 reaktioner till “Straffad av Hysén ikväll?”

 1. Varför detta gnäll på Hysen? Hade någon tafsat på mig hade jag inte bara sopat till honom, jag hade sett till att han aldrig tafsat någon mer gång. Glad att se att någon har ryggrad i detta land, och då ska han riskera bli buad på??

 2. Om en kvinna klipper till en man, som mot hennes vilja tafsar på hennes könsorgan, så torde väl alla anse, att hon var i sin fulla rätt att värja sig mot sådant närgånget sexuellt ofredande.

  Om en man klipper till en man, som mot hans vilja tafsar på hans könsorgan – då bör han (enligt Tornberg) tydligen klandras?

  Kan Tornberg närmare förklara sina dubbla måttstockar?

 3. Visst är något lurt – med din blogg. Du anklagar tidningen Världen idag för lögn (utan att på minsta vis förklara vari den påstådda lögnen består), men du drar dig uppenbarligen inte för att själv köra med en solklar lögn: Att den här tidningen drivs av rörelsen Livets Ord.

  Den falska anklagelsen har tidningen fått utstå även från många andra oinitierade och hatfulla belackare på senare. Men den blir inte mer sann för det. Fakta är att Världen idag ägs av de flesta större kristna samfunden i Sverige. Livets Ord har bara en mycket liten del.

  Uppenbarligen är Livets Ord fortfarande så laddat och närmast pestladdat hos vissa antikristna kretsar att blotta misstanken om ett samband väcker djup avsky. Det är sorgligt att fördomsfullheten och kristofobin har antagit sådana proportioner hos dem som i andra sammanhang vill kalla sig vidsynta, liberala och fördomsfria.

 4. Du ser ingen skillnad mot att organisera och uppmana till våld mot kristna och att kritisera den religion som gör det?

 5. ”Kom bara ihåg att lämna pissoaren om Hyskan visar sig och halar fram schnalen. Eller var beredd på att bli straffad!”

  Dassig kommentar!

  Ska din och vissa andra homosexuellas reaktioner på Hyséns agerande tolkas som att det är ok att tafsa på folk även om de inte vill bli tafsade på?

  Skärpning!

 6. #2/Anders: Övervåld ska alltid klandras, oavsett om det är en man eller kvinna som gör det. Men i det här fallet, och det skriver jag också på upprepade ställen i min text, handlade det om Glenns lämplighet att tala på Pride.

  Så jag kör inga dubbla måttstockar. Och killen som tog Glenn på snoppen skulle heller inte vara lämplig som pridetalare, långt därifrån.

 7. #3: Allan. Kollar man på Wikipedia framgår att Livets ord finansierar och är en av ägarna OCH att Ulf Ekman är styrelsens ordförande. På Wikipedia står det så här:
  ”Världen idag betraktas av flera bedömare som Livets Ords egen nyhetskanal. Tidningen själv anser att de är fristående, men bekräftar ändå de starka kopplingar till Livets Ord som de kritiseras för.[2] Tidningens operativa chef är Ruben Agnarsson, tidigare informationchef hos Livets Ord och chefredaktör för den nedlagda tidningen Magazinet, Livets Ords medlemstidning. Världen idag startades i samband med att Magazinet lades ned, med hjälp av kapital från företag med kontakt med Livets Ord.”
  http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rlden_idag

  Så varför försöker du tona ned Livets ords inblandning? Skäms du för Livets ord?

 8. Allan: Varför bidrar även du till den här peststämpeln på Världen idag och Livets Ord? Den rörelsen utgör en mycket liten minoritet av tidningens omkring 900 (!) delägare!

  Bedriver Livets Ord möjligen terrorverksamhet? Utbildas kristna självmordsbombare där? Strävar Livets Ord kanske efter att öka människors böjelser för de onda krafterna i tillvaron? Mer våld? Mer kriminalitet bland folk?

  Nej, Livets Ord och Världen idag kämpar för sanning och rätt och mot lögn och ondska. Världen idag har dessutom det beundransvärda modet att våga gå mot den rådande tidsandan och den sedvanliga politiska korrektheten.

  Tidningen fick dessutom Stora Journalistpriset häromåret för en mycket avslöjande artikelserie om polisens arbete. Om sådana framgångar behagar tidningens belackare förstås att hålla tyst om.

  Så här skrev den kände kolumnisten Håkan Hakelius förra året om tidningen Världen idag:

  ”Publicerad: 2006-03-15

  Tidningen ingen vill kännas vid

  En sak jag funderar på ibland är vad rättroende journalister läser under täcket. Det finns ju tidningar man gärna viftar med och andra tidningar som man inte viftar med.
  Om man är rättroende journalist viftar man till exempel gärna med Stockholms Fria. Det är en sådan där samvetstidning som är helrätt på tvären, bredden, höjden, längden, djupet och, antagligen, i genomskärning. En tidning som står på fattigas sida, särskilt om de är unga kvinnor med kunskaper i självförsvar och vegansk matlagning, mot ozonhålet, sexism, amerikaner och bilar. Som en normal kultursida, alltså, fast på högre volym.
  Situation Stockholm, de hemlösas tidning, är given. Ordfront är lite bökig. De har just haft inbördeskrig och det finns fortfarande risk för splitterskador, men i grunden är Ordfront en viftartidning. ETC är för budgetunderskott och män som ammar: klar viftare. Att vifta med Arena är fint, för där flaxar Anders Ehnmark med öronlapparna i tänkarmössan. Är man ung och hipp kan man vifta med Gringo, gratistidningen på Rinkebysvenska.
  Och så vidare. Men, mer intressant, vad viftar journalister INTE med? Vad bläddrar de i, med svettiga fingrar, i ficklampans sken? ”Herrtidningar”? Vecko-Revyn? Svensk Damtidning? Amelia? Antik och Auktion? Min gissning är en helt annan: Världen i dag.
  Ulf Ekman, han med Livets ord, är styrelseordförande i Världen i dag. Bara en sådan sak. Tidningen har visserligen 900 aktieägare och en fristående redaktion, men ändå. Ulf Ekman! Ingen viftare, direkt.
  Ändå är tidningen rätt välläst. Man märker det därför att det som står i Världen i dag ofta dyker upp någon annanstans, några dagar senare. Nu senast var det en artikelserie om missförhållanden inom polisen: brottsprovokation, lögner i domstolen, grova vapenbrott, justitiemord. Rak ren, stenhård journalistik. Justitiekanslern inledde flera granskningar. Och andra tidningar travade efter Världen i dag, oftast utan att tala om var de läste det först.
  Upplagan har i tysthet ökat med tio procent på ett år. Och jag slår vad om att större delen av de där tio procenten är rättroende men nyfikna journalister, som oroar sig för vad brevbäraren ska tro. Kanske har de bett att få tidningen hemsänd i omärkt, brunt omslagspapper.
  Johan Hakelius”

 9. Henrik: Jag anser inte att man bör bedöma en tidning efter deras ägare utan efter vad som står i den. Om världen idag skriver om kristna som trakasseras, förtrycks och mördas av muslimer utomlands medan de stora medierna i sverige håller tyst om det så säger det mer om svensk media än om världen idag.

  Bengt i Hägersten: På vilket sätt har jag bidragit till peststämpeln på världen idag och livets ord? Jag syftade givetvis på islam och inte på livets ord.

 10. Allan: Jag kan bara beklaga mitt slarv. I hastigheten blandade jag ihop ditt och Henriks namn, och det är ju lätt på den här typen av forum. Jag delar nämligen helt dina synpunkter. Mitt inlägg riktade sig alltså till Henrik och ingen annan. Förlåt!

  Henrik: Mitt inlägg tidigare den 2 augusti riktar sig alltså till dig.

 11. Livets ord är en mycket obehaglig rörelse som jag har haft det tvivelaktiga nöjet att se på nära håll då jag kommer från Uppsala. Framför allt avhoppare från organisationen har det svårt.

  Världen idag är experter på att genom insinuationer sätta likhetstecken mellan pedofili och homosexualitet. Det Stora Journalistpris som nämns ovan gick till en artikelserie som också publicerades i Aftonbladet.

  Jag har inget till övers för de här båda organisationerna, Livets ord och Världen idag. Det är vad jag har att säga om det.

 12. Några saker vänder jag mig emot i ditt dista svar (nr13).
  För det första ordet ”avhoppare”, avhoppare är en bra benämning på tex personer som var med i landslag från sovjetunionen och när dom var utomlands passade på att just hoppa av, rymma, helt enkelt fly för dom kunde inte lämna frivilligt.
  Men Livets Ord är ingen sekt utan bara en vanlig frikyrkoförsamling, så man hoppar inte av utan går helt enkelt ur, lite som att gå ur en idrottsförening eller avsluta en prenumation på en tidning.

  Och värlrden idag sätter inte likhetstecken mellan homosexualitet utan påstår däremot att det finns samband mellan diverse organisationer som arbetar för hbt-personer och organisationer och personer som arbetar för att pedofili ska bli allmänt accepterat och lagligt.

  Och jag förstår att du tycker att Livets Ord är ”en mycket obehaglig rörelse” eftersom den är emot det mesta som tex rfsl vill göra allmänt accepterat.
  Och när denna rörelse dessutom är minst lika stor som rfsl så blir det hela mer skrämmande.

 13. Klas,
  Sekt var det du som sa, inte jag. Men faktum är att ”Trosrörelsen” åtminstone har vissa likheter med sekter. Så här definierar Vatikanen en sekt:
  http://www.katolik.nu/html/cults2.htm
  Och en intressant artikel i SvD som jämför Hare krishna, Livets ord och Knutby:
  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_6851245.asp

  Du liknar ett lämnande av Livets ord vid att avsluta en prenumeration på en tidning, vilket måste sägas vara jordens underdrift. Kyrkor rör existensiella frågor som påverkar människor djupt. I en så auktoritär rörelse som Livets ord där ett av målen med medlemskap är att helt förkasta sitt gamla jag och fyllas av en ny ”ande” är det självklart att tvivel och avhopp leder till svår existensiell ångest. Folk tvivlar på sitt eget beslut och är tvungna att försöka finna sig själva på nytt – en andra gång. Skulle ditt påstående om det triviala i att lämna Livets ord stämma vore det inte mycket till frikyrka.

  Det Världen idag försöker sig på då de ständigt och jämt nämner RFSL och pedofili i samma andetag är ett klassiskt exempel på ”guilt by association” och jag förmodar att man hoppas att bara man upprepar dessa insinuationer tillräckligt ofta kommer folk att koppla ihop det ena med det andra. Faktum är att RFSL [som jag inte är medlem i och aldrig har varit medlem i] inte som organisation har mer med pedofili att göra än någon annan organisation. Att det inom en organisation finns medlemmar eller till och med funktionärer som har en dragning till barn är beklagligt, men då kan vi ju nämna Katolska kyrkan, scoutrörelsen, en rad idrottsföreningar och Sveriges kanske mest respekterade adoptionsbyrå i samma andetag. Alla dessa organisationer har haft funktionärer som begått övergrepp mot barn av båda kön de senaste åren. Men det är RFSL som Världen idag gång på gång sätter i samband med pedofili. Jag hävdar att syftet är att underminera RFSLs trovärdighet på grund av att organisationen arbetar för homo- och bisexuella, inte för att Världen idag egentligen tror på sin uppdiktade, hemliga koppling till pedofiler. Världen idag är på det sättet intellektuellt ohederliga.

 14. Det enda som egentligen linkar samman Världen Idag och Livets Ord är att deras lokaler/kontor råkar ligga på samma gata. Orkar du läsa på lite och tala sanning så står det mycket väl att Världen Idag inte är kopplat till något samfund, utan en oberoende dagstidning på kristen grund.

 15. Artikelserien som fick Stora Journalistpriset skrevs av journalister på Världen Idag och publicerades av samma tidning. Sen valde Aftonbladet att använda informationen från Världen Idags artikelserie för att skriva en egen.

  Fortsättning på min kommentar ovan:
  Ja, Ruben Agnarsson jobbade tidigare för Livets Ord. Mats Tunehag har också skrivit för Magazinet. Men ingen av dom har längre någon koppling till Livets Ord. Glöm nu inte att nämna att Carin Stenström, ansvarig redaktör som har kopplingar till Svenska Kyrkan och Missionskyrkan, aldrig har arbetat för eller med Livets Ord. Visst tog Världen Idag över Magazinets prenumerationsregister osv, men det innebär inte per automatik att dom har ett samarbete med Livets Ord.

  (Nej, jag tycker inte om Livets Ord. Jag skulle dock aldrig gå så långt som att kalla dom för sekt, men visst kan dom vara lite extrema. Jag håller inte heller med Världen Idag i allt dom skriver om, men mycket av deras journalistik är riktigt bra)

 16. Jen! Detta kan man läsa på Wikipedia om tidningen:
  ”Världen idag betraktas av flera bedömare som Livets Ords/Ulf Ekmans egen nyhetskanal.[2].[3] [4]Den kritiken grundar sig främst på tidningens ägarstruktur, där flertalet tunga aktieägare är Livets Ords-församlingar eller företagare med tillhörighet i Livets Ord eller med vänskapsband till redaktionen, och sammansättningen av redaktionen, som domineras av medlemmar i Livets Ord.[5] Tidningen själv anser att de är fristående, men bekräftar ändå de starka kopplingar till Livets Ord som de kritiseras för.[6] Tidningens operativa chef är Ruben Agnarsson, tidigare informationchef hos Livets Ord och chefredaktör för den nedlagda tidningen Magazinet, Livets Ords medlemstidning. Världen idag startades i samband med att Magazinet lades ned, med hjälp av kapital från företag med kontakt med Livets Ord.”

  Dessutom är så vitt jag vet ulf Ekman styrelseordförande för Världen idag. Så nog finns kopplingen alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s