Med sådana vänner…

AFA, åh vad kluven jag är inför att de går i pridetåget. I och för sig är det vansinnigt att, som vissa ledarsidor, placera dem i samma fack som fascister eftersom fascismen i sig har ojämlikhet inbyggd i sin ideologi. Det har inte AFA  & co. Men jag vill inte se maskerade människor i Prideparaden. Det är mot allt vad Pride står för. Kan någon klok förklara för mig varför dessa antifascister klär sig i mask, annat än för att skrämmas? Går det bara ut på att injaga skräck i ”fienden” är det för futtigt.

Sen läste jag detta på AFAs hemsida. Retoriken och taktiken med våld är onekligen som hämtad från valfri högerextrem organisation:

 Vad är det med nazisterna och med nazism egentligen? Det måste vara jobbigt. Det är ju så få personer som är icke-socialistiska, icke-feministiska, icke-muslimska, icke-judiska, heterosexuella etniska svenskar – fienden finns ju överallt! Det måste vara jobbigt att vara nazist, och det skall det också vara. Rickard Ekman, den pinsamma ”ledaren” i Stockholm, fick det idag extra jobbigt då han var tvungen att uppsöka sjukhuset. Förhoppningsvis kommer det reaktionära homofob-aset inte våga visa sig vid Pride igen.

Något stinker med det här. Kan AFA stanna hemma nästa år, tack? Eller åtminstone slåss någon annanstans.

Noterar också att de, precis som nynazzarna, hänger ut ”Stureplansprofilerna” på hemsidan, med underförstått hot om våld (igen).

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s