Vi böghoror från Bahnhof Zoo

KinderMicke listar sina bästa bögsexscener från film och eftersom en sån lista länge har saknats i den folkpartistiska kulturkanon känner jag att jag måste bidra. Utgångspunkten är så vitt jag förstår att det inte ska vara gay porn utan en helt vanlig film. Det är det också på min lista, med undantag för sånt som kan räknas som art house.

 1. Medan familjen bankar på i Min sköna tvättomat. Tvättomatägaren och hans vite kompis (Daniel Day-Lewis) bonkar på varandra i kontoret innanför tvättomaten medan den indiska familjen står och bankar på dörren. Såg den med mamma (!) på TV när jag var 15 och innan jag kommit ut inför henne. Trodde jag skulle dö av undertryckt kåtma.
 2. Böghora med äcklig gubbe i Vi barn från Bahnhof Zoo. Den stora svekscenen! Vi fick se denna film som en del av vår konfirmationsundervisning. Jag veeet. Meningen var att vi skulle bli avskräckta från att nånsin knarka och den kvinnliga prästen tog oss alla på axeln på väg ut och sa med låg röst: – Ta hand om er nu. Det var dock lite missriktat på 14-årige Henrik som genast uppfylldes av en längtan att få åka till Bahnhof Zoo och har bögsex. Scenen i sig visar inget speciellt. Christiane kommer hem och finner sin pojkvän i säng med en torsk. Men för mig var det en oförglömlig upplevelse av helt andra anledningar än vår präst hade tänkt sig!
 3. Självbefläckelse med revolver i Raspberry Reich. Bruce La Bruce! En av terroristerna i Berlin (ständigt denna stad) sitter och onanerar nedanför ett gigantiskt porträtt av Che och suger av sin pistol samtidigt. I långa randiga strumpor. Den här scenen rör sig på så många nivåer samtidigt att man smäller av. Som tur är gör inte pistolen det.
 4. Tältscenen i Brokeback Mountain. Samma som på Mickes lista. Våldsamt och desperat. Som så mycket man-till-man-sex är.
 5. Förförelsen av Charlie Hunnam i Queer as folk (UK).  Hela första avsnittet om 15-årige Nathans allra första kväll ute i bögsvängen är bara så perfekt. Och vackert. Och tragiskt.

Raspberry reich

Raspberry reich

Nathan/Charlie

Queer as folk-Nathan

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

7 reaktioner till “Vi böghoror från Bahnhof Zoo”

 1. Ah. Jag var så inställd på film att jag inte ens tänkte teveserier. Såklart är förförelsescenen mellan Nathan och Stuart i Queer as Folk helt fantastisk. De andra har jag inte sett, men jag ska!

 2. Har inte sett Raspberry Reich, men de andra fyra skulle garanterat finnas med på min tio i topp lista också.
  Hade PRECIS samma upplevelse till tvättomaten och fantiserade om den där filmen i år efteråt tills jag fick tag i den på DVD och insåg att det mesta av det jag mindes inte alls var med i filmen… 😉

 3. Oswald, när jag tänker efter har jag heller inte sett My beautiful laundrette sen den gången för 800 år sen. Förmodligen skulle jag upptäcka samma sak som du om jag såg den igen. Undrar hur mycket man blir präglad av såna tidiga upplevelser på film? Day-Lewis spelade ju nån sorts tuff skinheadliknande typ (fast med rockabillyfrilla) – hur mycket i min senare dragning till såna typer kommer från den där TV-kvällen med mamma?

  För att inte tala om den upphetsning jag kände första gången jag anlände med tåg till Bahnhof Zoo som 17-åring.

 4. Jag som har en klar fetisch för asiatiska män har hittat många bra bögsex-scener i till exempel Takashi Miikes filmer, en regissör som måste vara en manlig faghag. Iofs så är dom ofta mörka, roliga och ångestladdade (t ex i första Dead of alive med påsättningen på toaletten som slutar med att den som blir påsatt tror att blodet som sprutar är sperma och dricker det), men totalt besinningslösa och gjorda helt och hållet med hjärtat. Finns en del bra bögsex i Gohatto (av Nagisa Oshima), en samurai-historia med Beat Takeshi. Samme Beat kör en skön påsättning i Gonin också, där han sätter på sin pojkvän i samband med att dom hittat en död familj (eller om dom hade dödat nån… måste kolla igen).

 5. Men what about Querelle?
  Hade jag spöskrivit din lista att den definitivt varit med (scenen där han bllir ordentligt påpucklad av Mr Giant alltså).

 6. Dexo: Querelle har jag väldigt dimmiga minnen av eftersom enda gången jag sett den gick den helt sjukt sent på natten på TV. Skam över mig.

 7. Resepct to Fred för att han tar upp Miike. Riki Takeuchi är en av mina mest otippade hunkar. Nu har jag också lagt upp en lista. GIVETVIS med Querelle på förstaplats. Och inget fusk med tv-serier (Oz, HALLÅ!!!!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s