Mycket stort

Minns du när Moderaterna var lika med total ovilja att ens befatta sig med homofrågor, och om det nånsin kom så långt som omröstning om något så röstade de för det mesta emot? Man fick inte uppfattningen att de var så brinnande emot homorättigheter, bara att de helst inte tänkte på sånt där. ”Det kan man väl sköta privat” typ.

De har kommit långt, på rätt få år. Idag röstade Moderaterna ja till homoäktenskap på sin stämma. Med stor majoritet dessutom. Det är faktiskt ganska stort i svensk homopolitisk historia, för Moderaterna har alltid varit med inflytelserika än (kd). Även om vi homodebattörer ofta varit fixerade vid just kristdemokraterna.

Förmodligen kan vi tacka Reinfeldt för att det här blivit möjligt (han var en av få – den ende? – moderate riksdagsmannen som röstade för partnerskapslagen). Inte han ensam, men man kan inte underskatta hans betydelse för att baxa moderaterna in i framtiden. Eller kanske är det bara samtiden. Gott så!

PS. Hittade den här kommentaren till omröstningen via Twingly. Snacka om magsura vissa blir när de känner sig lite ensamma med åsikterna. http://etoncredoinunumdeum.blogspot.com DS

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

One thought on “Mycket stort”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s