Att döda en anka, eller en kväll på Patricia

Ankan ska förstås vara död. Men med lite finess, tack? Den anka som restaurang Patricia serverar på söndagar för hälften av 239:- (alltså är 239 ordinarie pris) var endast med ett nödrop död då jag fick den. Den var så rå att den närmast sa kvack. Och seg, dessutom. Efter en omgång på grillen (jag skickar sällan ut mat på restaurang men det gick verkligen inte att äta) var den definitivt mer tillagad men fortfarande lika seg. Tillbehören (”Serveras med härlig potatis- och pumpapuré fulländas av apelsinsky och panchettachips.”) var varken härliga eller fulländade. Panchettachipset var så hårt att man fick skavsår i munnen. Pumpapurén så lös att den var mer som en vattnig soppa.

Kvack

Trist när man ville äta annat än fajitas för en gångs skull. Och anka kan vara det allra läckraste kött du kan tänka dig. Helstek en anka i ugnen och sätt ett fat under som fångar upp fettet som rinner ner. Gör en sås på fettet. Garanterat det godaste du ätit (och helt GI!)

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

3 reaktioner till “Att döda en anka, eller en kväll på Patricia”

  1. Man kan inte begära anka på Patricia, Var glad att den inte smakade lever, den resan har jag varit med om 😦 Instämmer totalt med din beskrivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s