Jag är Herr Blå, och jag är här för att stanna

Jag brukar vara den främste förespråkaren av internets allomfattande godhet och nästan frälsande kraft. Vad som än är fel med världen är det inte så fel att inte lite internet kan hjälpa till att lösa knuten. Jag rationaliserar säkert bara min ångest. När t ex alla skivaffärer la ner i Stockholm och den trevliga killen på MEGA som brukade komma med skumma housetolvor till mig för provlyssning plötsligt stod slokörat i kassan slutade jag gå till skivaffärer helt. Istället gav jag mig ut på nätet och började köpa nedladdningar. Det var ju det bästa sen skivat bröd, tyckte jag. Istället för att behöva vänta tills jag var på semester för att hitta den senaste musiken kan jag nu ladda ner allt från hela världen. Och genom att surfa på iTunes återupptäckte jag Yazoo med Vince Clarke och Alison Moyet förra våren. Skinande minimalistisk elektronisk soulpop som jag gillade som fjortis. Laddade ner några låtar som jag inte hört på 15 år och upptäckte med ens att de låter helt moderna. Inte bara nästan, utan fullständigt 00-tal. Precis som med ett annat oförtjänst bortglömt band, The Human League, är det som om vi först nu inser att de var 25-30 år före sin tid.

Det var inte bara jag som hittat hem till Yazoo igen. Jag käkade middag med kusin David på Folkoperan och visade min iPod för honom. Mr Blue med Yazoo spelades, och han skrattade till lite. ”Den där lyssnade jag på igår” sa han.

Och så häromdagen kom beskedet att Yazoo återförenas för en turné. IEngland. På en sekund var all min övertygelse över internets förträfflighet som bortblåst. Jag kan ladda ner deras låtar men vill jag se dem live måste jag åka till något av dessa ställen något av dessa datum. Och beställa innan biljetterna tar slut:

4 June -Glasgow Clyde Auditorium
7 June -Manchester Apollo
12 June -Wolverhampton Civic
15 June -Brighton Centre
18 June -London Hammersmith Apollo

Fan fan fan, plötsligt är man förvandlat till gamla vanliga svenne-Henrik igen. Jag vill verkligen se Yazoo. Låtarna från andra albumet har de aldrig spelat live tidigare.

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s