Möbelmässa: Svart, kossor, silver, organiskt

Var på möbelmässan idag och smygfotade. Här är några trender inför våren och hösten:

Svart är det nya svarta
Gärna hela rum i svart: svartmålad ek, svart läder på soffor (a la chesterfield fast med generösare ytor), svarta kuddar, svarta lampor. Ni fattar.

Svart

Muuu 1Kossor!
Kohudar/päls på golvet var bara början. Fotpallar, hela soffor, lampor, korgar, fåtöljer.. ja, allt är nu klätt med härligt håriga kosspälsar. Och varför stanna vid naturfärgade? Knallgröna och guldfärgade kohudar verkar bli nästa steg (t v och nedan).

Muuu 2

Organiska former kontrasterar mot mer strikt geometriska
Det här är egentligen inte nåt nytt: den tidigare fyrkantiga minimalismen är sen några år lite mjukare i formerna, speciellt på sofforna som fått sluttande och avfasade kanter och mjukare stoppning. Men fortfarande är många förvaringsmöbler kvadratiska, högblanka folielådor. Kombinera dem med maximalistiska och stora kontraster: varför inte en blomsterranka av koppar på tre meter som hänger i taket? Eller hängande lampor av textil som mest ser ut som jättelika lysande kondomer (nedan). Anything goes verkar vara grejen: bara det är dyrt och kombineras med något lite mer sparsmakat kan du brassa på med vad som helst.

Lysande!

Assymetriska modulmöbler, här en hylla som du kan bygga upp som du vill över väggen. I valnöt dessutom, vilket var årets träslag (förutom svart ek då). Sofforna är också i moduler, med massa kombomöjligheter.

Asymmetri

Ombonade boudoirer!
Är det en känsla man får när man vandrar genom Älvsjömässan är det att det är OMBONAT som gäller nu. Mycket tjocka mattor av ryatyp, plysch, kuddar, fårskinn, mjuka soffor. Och väldigt nytt alltsammans, fast kanske lite 60-talsinspiration fortfarande. Nedan en lilametallic boudoir som får avsluta:
Boudoir

Bubblare från mässan:

  • Silverfåtöljer och guldkuddar
  • Plexiglas
  • Gigantiska tyska stereo- och TV-möbler med inbyggda högtalare
  • Buddhahuvuden
  • Engelska stilmöbler

Jag har skrivit ett längre reportage om möbelmässan på Sylvester.se

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

One thought on “Möbelmässa: Svart, kossor, silver, organiskt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s