21 Erasurelåtar, last three days: Phantom Bride (#19)

Lyssna på alla låtar i Spotify

Phantom Bride
från The Innocents (1988)

Nu med bara några få dagar kvar till konserten och med min lista så är det mina tre personliga favoriter som kommer idag, på söndag och på måndag. Dagens låt har inte nån officiell video från 1988 för den släpptes av nån outgrundlig anledning inte som singel, trots att den har enorm hitpotential. Kanske säger det nåt om hur många starka låtar det var på det albumet? Men 2009 fick Phantom Bride en release med remastrad originalversion och en massa moderna mixar. Bättre sent än aldrig?

Jag gillar drivet i låten, handklappet som kommer på varannan takt och congatrummorna som kommer in och kör lite sambakänsla i sista breaket. Jag gillar melodin, som är en av Erasures allra bästa, den sitter som berget efter första genomlyssingen. Jag gillar bakgrundskören på slutet: Let me wipe away the tears, let me wipe away the tears – no more, no more lies…

Och jag gillar texten, som handlar om pojke möter flicka men kärleken sviker:

Vi kör två versioner: Live och med stillbild i lp-versionen

He was a good boy
from the other side of town
said he could treat her right
said he could win her round

Jag har även sjungit den här låten live på scen, då jag var med i coverbandet Erosion som bara gjorde låtar av.. ja gissa. Det var en låt som var lätt att sjunga, och ta ut ackorden på, men att få den att låta rätt var knepigare. Den är skenbart rak i taken med tunga slag på alla taktslag. Men den svänger. Och det gjorde nog tyvärr inte Erosions version.

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s