Förslag på utbyggd hundrastgård på Huvudstafältet

Solnas hundrastgårdar är inte bara till för att låta hunden göra sina behov, utan fyller även en viktig social funktion för Solnas hundar (som får träffa andra hundar) och hundägare. Tillgången till bra hundgårdar påverkar också direkt hur motiverade hundägare blir att hålla sina älsklingar kopplade – om det finns bra rastgårdar behöver inte hundarna springa lösa utanför dessa. I Solna hade vi en enda ändamålsenlig hundrastgården i Skytteholmsparken. Den har nu stängts av till två tredjedelar på grund av Tvärbaneutbyggnaden. Det som gjorde den populär var att den var förhållandevis stor och hade gräsmatta.

Den hundrastgård på Huvudstafältet som de flesta hundägare går till istället är bara en bråkdel så stor och dessutom täckt av ett trist grus som inte är så bra att springa och leka på. I den lilla inhängnaden trängs dessutom många hundar på eftermiddagarna, och ju trängre det är desto större risk för hundbråk.

Förslaget

Vid sidan om hundgården på Huvudstafältet finns en enorm gräsmatta som aldrig utnyttjas av Huvudstas invånare. Ta en bit av den gräsmattan i anspråk och utöka hundgårdens yta till det dubbla. Då blir det en bättre yta för hundarna att springa på så att de kan få verklig motion och hundägarna kan träffas och prata.

Kostnaden torde vara minimal och motsvara de extra meterna stängsel.

Då Skytteholmsparkens hundgård öppnar i återställt skick om några år kan gräsmattan vid Huvudstahundgården återställas om det anses behövas.

Annonser

Publicerat av

Henrik

Bloggar om bland annat science fiction på rymdfilm.wordpress.com och medier på tornberg.wordpress.com. Bor i Stockholm/Sverige/Europe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s